Dincolo de vise...

      Ciclismul se bucură de mare popularitate în întreaga Europă, în ţările Balcanice, în România şi în Târgu Mureş însă din cauza lipsei pistelor cicliste şi punerii în umbră a culturii cicliste, în rândul populaţiei şi al instituţiilor ne confruntăm cu ideea: numai cei săraci pedalează. Prin iniţiativa noastră dorim să popularizăm mişcarea, modul de viaţă sănătos şi ciclismul, precum să atragem atenţia asupra necesităţii pistelor pentru ciclişti în oraşul nostru natal, Târgu Mureş şi România în general. Dorim să atenuăm concepţia greşită, şi să contribuim la dezvoltarea conştiinţei şi sensibilităţii oamenilor din Târgu Mureş şi din România în general în legătură cu ciclismul, să conştientizeze că Lumea, Europa poate fi cucerită şi cu mijloace de transport alternative, nu numai cu maşina. 
 
   Suntem convinşi că pe parcursul turului vom reuşi să dezvoltăm relaţii directe, nemijlocite de la om la om, de la persoană la persoană, de la suflet la suflet, să cunoaştem culturi europene despre care – în ciuda comunităţii Uniunii Europene – ştim prea puţin. Crezul nostru este că nici persoana, nici poporul, nici comunitatea, nici cultura nu este atât de adânc, nemijlocit, îndeaproape cogniscibil din cărţi, de pe internet, din auzite, precum personal, la căldura căminului, lângă una-două pahare de apă proaspătă, bere, vin, pălincă, ciorbă, iahnie, friptură sau alte băuturi-mâncăruri tradiţionale.

            Deci scopul proiectului, iniţiativei este dublu: pe de o parte dorim să facem cunoscut târgumureşenilor posibilităţile de realizare ale pistelor, reţelelor cicliste din experienţele noastre dobândite în Europa, pe de altă parte dorim să cunoaştem mai îndeaproape, mai adânc popoarele, naţiunile, comunităţile europene. 

            Apelăm la sprijinul Dumneavoastră pentru succesul, realizabilitatea proiectului, pentru ca – deşi noi doi vom parcurge cei 31.000 de km – turul să fie într-adevăr succesul comunităţii, care să dovedească, demonstreze puterea comunităţii din Târgu Mureş.